Annons
Annons

Re: Byta till nyare ac delco heifördelare?

2
Nej.
Men on du bygger om din motor med 1974 eller senare topplock för 8.0:1 kompression och EGR-insug samt monterar katalysator och modifierar elen till fördelaren så kan du hitta en passande HEI-fördelare.
Det var nämligen för såna motorer/bilar som HEI tändsystem togs fram och då för att katalysatorerna inte skulle ta skada av oförbränt bränsle.
Din motors closed chamber toppar kräver mer förtändning i låg och mellanregistret än vad en HEI fördelare kan erbjuda.
Om din motor är original så gör du bäst i att behålla original tändsystem, följ anvisningarna i Pontiac Shop Manual för din bil och årsmodell för att justera tändningen så kan du få motorn att fungera som avsett. Det tillverkades 100-tals miljoner bilar med brytarspets tändsystem av GM och andra och de flesta gick ändå rätt så bra, exempelvis alla Tri-Power, H-O, Ram Air och Super Duty bilar.
Om du ändå vill experimentera och vara din egen ingenjör så har några original Pontiac HEI fördelare liggande sen jag provade ut dessa för 20+ år sedan när jag körde bracket racing med Judgen och till slut fann att bilen fungerade bäst och var snabbast med original brytarspetsfördelare, då kan du få köpa en servad HEI fördelare av mig.
1966 GTO TriPower
1970 GTO TheJudge
KentsQjet
Pontiacservice
http://www.poci.org/
http://gtoaa.org/