Annons

Förgasarproblem?

1
Hej, behöver lite tips ang en Rochester 4-p sittandes på en Olds-64 (fel märke, jag vet, men jag har en Bonneville-59 åxå). Gången har varit ryckig i jämn hastighet, efter några veckor började den flöda över. Bytte båda flottörventilerna, satte ihop den, förutom den lilla ryckigheten funkade allt bra .ca 50 mil. Sen började den missa vid gaspådrag, jag bytte brytare, stift etc för att kolla att tändningen var ok, ingen förbättring. Nu tjuvstannar den i korsningar, startas med gaspedalen nedtryckt helt, efter ca 5-8 sek malande på starten går den igång. Verkar som den flödar över lätt igen. Ställs den på tomgång stannar den efter ca 20-30 sek. Det sitter en elpump vid tanken, kan den ge för högt tryck? Om inte,tips mottages tacksamt på ren. förgasare, lämplig ersättning(Edelbrock?) alt. nån som kan gå igenom befintlig förgasare åt mig. Lite brått, bilen måste vara i trafik och fungerande senast 24 april. Vet ej om den är original, satt ingen tag-bricka på den, men anslutningar och gasstag ser inte ut att vara nåt hemmamek i alla fall.
Annons

Re: Förgasarproblem?

2
Om förgasaren är original, hel och komplett finns ingen anledning att byta bort den mot en sämre eftermarknadsförgasare.

Om tändsystemet fungerar som avsett och bränsletrycket inte är högre än 6 psi så kanske din förgasare ändå behöver en riktig översyn med korrekta delar samt korrekt justering av flottörerna, och inte minst rengöring och koll av kalibreringen?

Om du vill få hjälp med detta så kan du skicka ett mejl eller PM till mig, så får vi se?
1966 GTO TriPower
1970 GTO TheJudge
KentsQjet
http://www.poci.org/
http://gtoaa.org/