Annons

Inget comp

1
Tjena. Fått ett problem har inget comp på vänster sidan alltså 1,3,5,7 det varierar mellan typ att det inte syns på mätaren
och upp till 3.5 kg mellan dom fyra.va kan det blivit för fel? Motorn har just varit renoverad. Mvh henken
Annons

Re: Inget comp

2
Stänger ventilerna? Samma resultat om du släpper vipporna och gör ett nytt komptest? Alternativt släpper vipporna och trycksätter en cylinder i taget med tryckluft och lyssnar efter luftläckage i insug/avgassystem. Någon mer motorkunnig kanske har andra förslag?
1960 Bonneville 2dr - 389 303HP
1965 Bonneville 2dr - 501 600HP

Re: Inget comp

4
Plocka ur stiften så att motorn går lättare att dra runt.

1. Dra tändmärket till nollan och var säker på att 1:an är i tändläge/TDC, d.v.s. att ettans lyftare vilar på kammens bascirkel, ettans ventiler stängda och sexans vippor "väger", samt att kamdrevets märke och vevdrevets märke är kl.12.

2. Justera vipporna på insugsventilern till cylindrarna 1, 2, 5, & 7 genom att dra muttern tills spelet mellan stötstång och vippa just försvinner och dra sedan ytterligare ett halvt varv.

3. Justera avgasvipporna 1, 3, 4, & 8 på samma sätt.

4. Snurra veven 1 varv för att få sexans cylinder i tändläge/TDC (ettans vippor "väger"), kamdrevets märke kl. 6 och vevdrevets märke kl. 12.

5. Justera insugsvipporna till cylindrarna 3, 4, 6, & 8 som nämnts tidigare.

6. Justera avgasvipporna på 2, 5, 6, & 7.

För att känna 0-spelet innan du drar det där halva varvet på muttern så dra stötstången uppåt och nedåt till spelet försvinner, det är svårt att bedöma 0-spelet genom att snurra på stötstången.

Sen när det är dags för "service"-justering så görs den med fördel med motorn igång, lossa en vippa i taget tills den börjar klappra dra sedan åt till den blir tyst sedan ett halv
varv. Det finns clips att sätta på vipporna under denna justering så att man slipper det värsta oljestänket, men det stänker sällan så att det stör. Det går även att använda en bit hushållsfolie som lindas runt vipporna.

Hoppas detta hjälper en aning......
1966 GTO TriPower
1970 GTO TheJudge
KentsQjet
http://www.poci.org/
http://gtoaa.org/